A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

У закладах освіти Ізяславщини стартував Олімпійський тиждень

Дата: 04.09.2019 13:13
Кількість переглядів: 98

Початок нового 2019/2020 навчального року у закладах освіти Ізяславського району  традиційно співпав із проведенням Олімпійського тижня.

Олімпійський тиждень та Всеукраїнський Олімпійський урок – це комплекс заходів, спрямованих на популяризацію спорту, здорового способу життя, розвитку Олімпійського руху в Україні, які проводяться у закладах освіти Ізяславщини.

Організаторами Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку в районі виступив сектор молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації.  

Основними формами проведення Олімпійського тижня та Всеукраїнського Олімпійського уроку є спортивно-видовищні заходи, обов’язковими елементами яких є проведення змагань з олімпійських видів спорту, семінарів, конференцій, конкурсів, пов’язаних з розвитком та пропагандою олімпійського руху.

Протягом тижня вчителі та актив спортивного руху кожного закладу освіти знайомлять дітей із історією та традиціями Олімпійських ігор сучасності, із олімпійськими видами спорту.

У перший день нового навчального року колектив Великорадогощанської загальноосвітньої школи І-ІІ ст. (с.Велика Радогощ Плужненської об’єднаної територіальної громади) вирішили об’єднати вивчення історії Олімпійського  руху із традиціями Всеукраїнської військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура»).

Власне початок олімпійського тижня у Великорадогощанському січовому товаристві стартував із січової гутірки, на якій наставники розповіли про історію і традиції проведення Олімпійських ігор  від часу  їх започаткування до сучасності.

А далі розлучався козацький олімпійський квест: діти отримали легенду, за якою на територію Великорадогощанської Січі прибуває Олімпійський вогонь для проведення олімпійських змагань. Талісманом квесту та олімпійських ігор у Великій Радогощі стала ластівка на ім’я СВОБОДА. У ході проходження етапів квесту козачата і джури, дани та лелі, за підтримки своїх наставників знайшли місце розташування олімпійського селища, заклади олімпійську ватру, і найголовніше пронесли через усі випробування олімпійський смолоскип, від якого власне і запалала січова олімпійська ватра. Право запалити ватру було надано кращим спортсменам закладу за підсумками 2018/2019 навчального року.

Вже біля січової олімпійської ватри були проведені спортивні випробування. Особливе захоплення в учасників змагання викликало перетягування линви, до речі цей вид випробувань у 1918 році був серед олімпійських випробувань.

У планах колективу Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ст. протягом наступних днів Олімпійського тижня провести зустрічі із учасниками Антитерористичної операції та із майстрами айкідо. Заплановано також  провести ряд спортивних змагань: стрільба з луку, волейбол, стрибки в довжину, стрибки у висоту, спортивна естафета.

ФОТОМАТЕРІАЛИ

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора