A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

Оголошення про Конкурс Science Photo Competition 2020 в Україні

Дата: 03.11.2020 15:04
Кількість переглядів: 162

Конкурс наукових фотографій — це фотоконкурс, що проводиться цього року з 1 по 30 листопада 2020 року. Мета — зібрати фотографії, що документують світ науки: зображення, що показують об'єкти та ефекти досліджень, вчених під час роботи чи їхнє дослідницьке обладнання. Конкурс організовує Громадська організація Вікімедіа Україна — некомерційна організація, яка займається популяризацією Вікіпедії та її сестринських проєктів в України, а також сприяє розвитку їхніх спільнот. Вперше такий конкурс відбувся восени 2015 року.

Цей конкурс прийшов до Вікіпедії, тому що Вікіпедія — це активне середовище, спрямоване на накопичення та розповсюдження знань, які є вільними та доступними для всіх. Такі засади роблять Вікіпедію гарною платформою для публікації наукових фотографій. Відкритий доступ, зацікавленість спільноти та користувачів Вікіпедії в інформації та загальна надійність — це лише деякі з рис вільної енциклопедії, які роблять її привабливим середовищем задля популяризації науки загалом та наукових зображень зокрема. Визначною особливістю Вікіпедії є її здатність розповсюджувати знання, а наукові фотографії оцінюються як насичений носій інформації, що робить співпрацю між спільнотою Вікіпедії та науковими фотографами вигідною для обох сторін. Конкурс наукових фотографій — це поштовх для формування стійких взаємовідносин між ними.

Основні умови:

  • Завантажити роботи на тему конкурсних категорій в період з 1 по 30 листопада 2020 року включно.
  • Дозволяється завантажувати лише зроблене Вами зображення (чи у співавторстві, в останньому випадку співавторів треба вказати). Не можна використовувати чужі роботи!
  • Що робить фото науковими, так це гарний та детальний опис. Кожна фотографія мусить містити опис принаймні англійською та українською мовами. Дайте пояснення, що зображено на фотографії, яким чином і де вона була зроблена, та на що варто звернути увагу. Приклад зображення, що підходить Конкурсу наукових фотографій
  • Зображення повинні бути завантажені під ліцензією CC BY-SA;
  • Зображення завантажуються в одну з п'яти категорій: Люди в науці, Мікроскопія, Живі організми, Загальна категорія, Нефотографічні зображення.
  • Кожен, крім членів журі, може брати участь у конкурсі. Кількість зображень від однієї людини не обмежується.

Детальна інформація про конкурс, та як взяти у ньому участь, знаходиться за посиланням.


« повернутися

Вхід для адміністратора