A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

28 липня українці вперше відзначають День Української Державності 

Дата: 27.07.2022 15:05
Кількість переглядів: 50

28 липня українці вперше відзначають День Української Державності — державне свято, що відзначатиметься щороку в Україні 28 липня, у День Хрещення Київської Русі — України, коли вшановується пам’ять про видатного державотворця, святого рівноапостольного князя Київського Володимира Великого. 
Свято встановлено Указом Президента України Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України, з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.
День Української Державності нероздільно пов'язаний із військовими тисячолітніми традиціями, з історією українського конституціоналізму, з прагненнями до свободи та самостійності та державними символами. 
Ми маємо знати та пишатися досягненнями нашої держави на шляху її становлення. Бо є чим - Україна має понад тисячолітню історію українського державотворення!
В закладах освіти громади було проведено ряд інформаційно-освітніх, спортивних та патріотично-виховних заходів, присвячених подіям та персоналіям багатовікової історії українського державотворення: створення та перегляд відеороликів національно-патріотичного спрямування про історію створення держави, книжково-ілюстративних виставок «День державності України», «Українська державність: від витоків і до сьогодення»; участь у квест-грі «Мандруємо сторінками України» тощо.
Адже зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, джерелом української державності, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора