A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

Створення опорних шкіл

Дата: 03.01.2019 21:04
Кількість переглядів: 92

Ідея створення опорних шкіл є на сьогодні актуальною, оскільки загострюється проблема фінансового, матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення функціонування малокомплектних шкіл, а також інших проблем забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей та молоді, що проживають у сільській місцевості.

Поряд із тим, проблеми створення і функціонування опорних шкіл потрібно розглядати, враховуючи особливості як реформи освіти, так і реалізації реформи децентралізації влади загалом. Роботу із подальшого формування мережі опорних закладів освіти в районі на нещодавньому засіданні Ради регіонального розвитку Ізяславського району при районній державній адміністрації визнано одним із пріоритетів в роботі органів влади на період 2019-2021 рр.

12 грудня заступник голови районної державної адміністрації Володимир Левченко взяв участь у проведенні регіональних «круглих» столів «Опорна школа: технології створення та управління» із колективами Сахновецької та Новосільської загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ст.Місце проведення зустрічей було вибрано з метою підготовки зазначених закладів до участі у відборі при визначенні майбутніх опорних закладів освіти.

У ході зустрічі Володимир Борисович зазначив, що процес формування мережі опорних закладів освіти району проводиться відповідно до сучасних демократичних вимог. Також ним було наголошено, що в цьому процесі має максимально бути забезпечено впровадження нових ефективних підходів до створення опорної школи.

«Ідея створення опорних шкіл є на сьогодні актуальною, оскільки загострюється проблема фінансового, матеріально-технічного та навчально-методичного забезпечення функціонування малокомплектних шкіл, а також інших проблем забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітей та молоді, що проживають у сільській місцевості. Проте проблеми створення і функціонування опорних шкіл потрібно розглядати у контексті всієї реформи освіти нової української школи ініційованої Президентом України та Урядом відповідно до Закону України «Про освіту», - наголосив в ході спілкування Володимир Левченко.

Під час «круглого» столу відбулася цікава змістовна розмова, кожний його учасник мав можливість і висловитися, і отримати важливу інформацію щодо процесу визначення опорної школи. Зокрема всі погодились із тим, що цей процес полягає у визначенні завдань та перспектив із урахуванням вимог часу, необхідності та реальної можливості їх вирішення, знанні справ закладу освіти, що ґрунтується на глибокому аналізі фактів, наданні практичної допомоги. Школи, які подають свої пропозиції на опорний заклад, мають мати чітке бачення перспектив його діяльності, концентрація та ефективне використання кадрових ресурсів; заходи по підвищенню професійної майстерності вчителів; надання методичної допомоги суб’єктам округу; організація співпраці із суб’єктами округу, іншими закладами освіти та закладами культури; створення єдиної системи виховної роботи.

ФОТОКОЛАЖ

13.12.2018 р.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю апарату райдержадміністрації


« повернутися

Вхід для адміністратора