A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

МАРАФОН ДОБРИХ СПРАВ

Дата: 22.12.2022 16:33
Кількість переглядів: 87

 «Добре роби — добре й буде»

                                                               народна мудрість

   Бути активним, наближати перемогу України, підтримати наших захисників та захисниць, воїнів ЗСУ – це є найголовніші мотиватори колективних  добрих справ вчителів, дітей та батьків. Волонтерська, благодійна робота в закладах освіти ведеться усі 8 років протистояння, війни. У кожного закладу є своя історія добрих справ. Але сьогодні, в умовах відкритої війни росії проти України, такі справи стали потребою кожного громадянина України.

         У листопаді – грудні 2022 року  усі долучилися до Марафону добрих справ, ініціатором якого став Національний банк України за підтримки Міністерства освіти і науки України.

         В Ізяславському ліцеї №1 ім. М. Поповича вже стало традицією готувати подарунки до Дня Святого Миколая для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а цього року і для дітей-переселенців. Акція "Зайченятко для дитятки" допомогла зібрати  кошти та принести невелику частинку дива для цієї категорії дітей. Крім цього, учнівське самоврядування перерахувало 3000 грн. на придбання тепловізора для наших воїнів.

         Традиційно, наприкінці листопада, освітянська та батьківська спільнота Ізяславського ліцею №2 ім. О. Кушнірука долучаються до всеукраїнської акції  - #ЩедрийВівторок.  Цьогоріч  спільними зусиллями вчителів, дітей та батьків  зібрано 41700 гривень!!! Усі кошти передані отцю Володимиру Ковальчуку та хворим, які потребують дороговартісного лікування. А смаколики з ярмарку поїхали на передову воїнам.

         Справжній "пряничний фронт" розгорнули поліцейські разом з ученицями 10 класу Ізяславського ліцею№5 ім. О.П. Онищука. Захід відбувся за ініціативи спеціаліста відділу психологічного забезпечення УКЗ ГУНП в Хмельницькій області Юлії Миколаєнко. Саме вона навчала дівчат майстерності розпису та декорування печива. Допомагав майстриням інспектор ювенальної превенції Шепетівського РУП Ілля Риголь. Солодкі гостинці для воїнів діти прикрасили самотужки виготовленою кольоровою глазур'ю. Ці невеличкі подарунки від юних митців зігріватимуть серця наших бійців та нагадають їм про нашу турботу.

         Волонтерська акція відбулася в Білівському ліцеї. Були зібрані різноманітні смаколики, корисні речі, вітальні листівки для наших захисників та благодійні внески. Усе це передали волонтерам Ізяславської філії "Захист - об'єднання волонтерів", які збираються у поїздку на передову, де несуть службу наші відважні земляки.

         У три етапи проходила благодійна волонтерська акція в Білогородському ліцеї. І-"ГАРЯЧА КРУЖКА" Діти приносили чай, каву, гарячі супи, каші для наших захисників та захисниць. ІІ - "ТЕПЛА ШКАРПЕТКА" для воїнів приносили теплі шкарпетки, щоб хоч трішки їх зігріти, ІІІ-"ТЕПЛА РУКАВИЦЯ" - для того,  щоб воїни не мерзли у руки було зібрано теплі флісові рукавиці.

         «Ні на хвилинку не забуваємо, чим можемо допомагаємо! Маленька допомога в тилу, для великих перемог на передовій!»  - це про Клубівський ліцей. Ліпили вареники, які разом зі смаколиками, окопними свічками та дитячими  малюнками поїхали до захисників.

         У Мислятинському ліцеї з 5 по 15 грудня 2022 року пройшла акція "Торбинка доброти". Учні та працівники ліцею мали змогу покласти до неї солодощі, каву, чай, печиво, теплі речі, засоби особистої гігієни, мед, продукти тривалого зберігання, крем для рук, тушкованку, сухий спирт, батарейки, кружки. Діти виготовляли ангелочки, писали листи. З цих продуктів та речей було укомплектовано святкові посилочки для захисників України Мислятинського старостинського округу.

         Напередодні Міжнародного дня волонтера учнівське самаврядування Михнівського ліцею  провело волонтерську акцію. Було зібрано різноманітні смаколики, які попрямували на передову до 106 бригади, в якій несуть службу односельчани та батьки учнів.  А в переддень Дня Святого Миколая проведено акцію "Смаколики для воїнів".

         Волонтерська акція #Зігрій_своїм_теплом_солдата# напередодні Дня Збройних Сил України, відбулася у Михлянському ліцеї. Завдяки спільним зусиллям усієї шкільної родини, батьків було зібрано різноманітні смаколики, чай, печиво, засоби гігієни, консерви. Також здобувачі освіти виготовили окопні свічки та намалювали малюнки для наших захисників. Всю зібрану допомогу для ЗСУ передано на передову.

В  Радошівському ліцеї відбулася акція «Миколайчики для ЗСУ», напередодні дня Святого Миколая. Із допомогою батьків, учнів, вчителів зібрано продукти харчування: печиво, цукерки, каву, чай, консервацію, домашню випічку, теплі речі.  Батьки дітей приготували налисники, голубці, бите скло, вареники.  Діти виготовили обереги для військових, листівки,  малюнки.  Всю благодійну допомогу було передано на Бахмутський напрямок.  

         Завжди активно долучається до волонтерської діяльності та підтримує ЗСУ  колектив Ізяславської гімназії №4 імені Василя Кобернюка. Виготовляли окопні свічки, маскувальні сітки, збирали продукти харчування, а діти писали листи-подяки нашим воїнам, малювали малюнки та виготовляли листівки- обереги. У співпраці з волонтерами вчергове все передали хлопцям на передову.

         Благодійний ярмарок відбувся в Ріпківській гімназії. Учні разом із батьками продавали солодощі, випічку, солодкі напої та вироби ручної роботи, які приготували вдома. Загалом на ярмарку вдалося зібрати 5000 грн. Ці кошти передані для потреб Збройних Сил України.

    « Торбинка доброти» – так називалася волонтерська акція у Васьковецькій гімназії. Кожний клас зібрав свою торбинку смаколиків, які зігріють воїнів на передовій. А малюнки, привітання та варенички до Дня Святого Миколая, додатуть енергії добра і любові захисникам України.

         Вихованці  гуртків КЗ «Ізяславський Будинок творчості дітей та юнацтва» також долучилися до  акції. Проведено дві  благодійні ярмарки, долучилися до виготовлення окопних свічок. На ярмарках продавали смаколики та сувеніри, обереги, виготовлені на заняттях. Підтримали  вихованців батьки та педагоги закладу. Кошти,зібрані під час ярмарок, були передані  на підтримку ЗСУ.

         Свою благодійну діяльність школи здійснюють у тісній співпраці з дорослими досвідченими волонтерами, громадськими організаціями.

 

Віримо в нашу Перемогу!!!

Слава ЗСУ!!!

 

 

Марафон


« повернутися

Вхід для адміністратора