A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

Школярі громади долучилися до участі в акції  із збору літератури для бібліотеки м. Валенсія 

Дата: 15.03.2023 15:39
Кількість переглядів: 22

    З початком повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну понад 150 тисяч українців вимушено виїхали до Валенсії (Іспанія). Головою ТО «Асоціація українців закордоном», очільницею неурядової міжнародної благодійної організації «NGODAMARK» Люсією Задорожною досягнуто домовленостей з мерією міста Валенсії щодо надання приміщення для створення української бібліотеки з метою створення українського культурного осередку. 
    Хмельницька ОВА спільно із благодійною організацією «Захисти Хмельниччину» за медійної підтримки дитячої школи тележурналістики «33 канал» впродовж лютого організовували акцію із збору літератури для дітей дошкільного та шкільного віку (навчальна, художня (казки, легенди, романи), енциклопедії та ін.), книг українських авторів та світової літературної класики українською мовою для бібліотеки української книги у місті Валенсія, участь у якій взяли участь школярі та працівники 13 закладів загальної середньої освіти Ізяславської міської ради.
10 березня 2023 року у м.Хмельницькому відбулося урочисте підведення підсумків акції щодо збору художньої літератури для створення української бібліотеки у м.Валенсія. Ізяславська громада отримала подяку від БО «Захисти Хмельниччину» за активну участь у формуванні україномовних бібліотек в країнах Євросоюзу.


 


« повернутися

Вхід для адміністратора