A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

10 жовтня Всесвітній День ментального здоров’я

Дата: 10.10.2023 08:52
Кількість переглядів: 13

Актуальність психологічного супроводу в освітньому процесі визначається суспільними вимогами, що є актуальними стратегічними змінами розвитку української освіти та світовими тенденціями.

За ініціативи першої леді України Олени Зеленської реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору. Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти.

Термін «mental health» часто перекладають як «психічне здоров’я», хоча він має дещо ширше значення і включає як емоційне та духовне, так і соціальне благополуччя. За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я включає «стан благополуччя, в якому людина реалізує свої здібності, сприйняту самореалізацію, автономію, компетенцію, зв’язок між поколіннями та самореалізацію інтелектуального та емоційного потенціалу».

Отже, психічне здоров’я – це повноцінне функціонування всіх психічних процесів (як когнітивних, так і емоційно-вольових). Це – створення оточення, що підтримує наше ментальне здоров’я, екологічного оточення, збереження природи як зовнішньої, так і внутрішньої, нашого внутрішнього світу, створення атмосфери Добра, Поваги, Знання.

Матеріали для використання педагогічним працівникам у межах  комунікаційної кампанії «Ти як?» Всеукраїнської програми ментального здоров’я, яка впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської, щодо сприяння формуванню культури піклування про ментальне здоров’я, розуміння та надання інструментів, які допоможуть дбати про свій внутрішній стан:

матеріали Всеукраїнської програми ментального здоров’я  «Ти як?»;
відео Всеукраїнського уроку з ментального здоровя для 1-6 класів «Ти як? Повертаємось до школи!»;
відео Всеукраїнського уроку з ментального здоровя для 7-11 класів «Ти як? Повертаємось до школи!»;
відеоматеріали «Ти як? Повертаємось до школи!»;
відеоурок (перший урок 2023 року) «Ти як? Повертаємось до школи»;
практичний вебінар, присвячений проведенню Всеукраїнського уроку ментального здоров’я;
матеріали щодо
психологічного супроводу та соціально-педагогічної роботи.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора