A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

Обласний конкурс дослідницьких проєктів «Цікава математика»

Дата: 19.10.2023 10:25
Кількість переглядів: 9

19 жовтня 2023 р. в приміщенні Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відділом науково-дослідницької роботи з обдарованою молоддю «Мала академія наук» проводився обласний конкурс дослідницьких проєктів «Цікава математика».

Конкурс проводиться у два етапи: І етап – заочний (відбірковий), ІІ етап – фінальний (захист проєктів). Фінальний етап конкурсу проводився у формі захисту проєктів.

На конкурс було подано 44 проєкти, за рішенням членів журі до участі у ІІ (фінальному етапі) конкурсу було відібрано 26 проєктів.

У номінації «Математика цікавих чисел» /«Життя математичних констант» Гордійчук Соломія, здобувач освіти 9 класу Мислятинської гімназії (керівник Довбиш І. А.) представляла проєкт – Візуалізація числа π в кольорах веселки та здобула I місце. 

В межах проєкту створено «веселкове» зображення числа π засобами програми Microsoft Excel.

Споглядаючи отриманий малюнок, автор та керівник проєкту пропонують звернути увагу на присутність у центрі другого і третього ряду (якщо рахувати знизу вверх) поєднання синьо-жовтого та блакитно-жовтого кольорів, що нагадують Державний прапор України! 


« повернутися

Вхід для адміністратора