A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

Відбувся семінар-нарада з питань організації харчування в закладах освіти

Дата: 27.03.2024 16:45
Кількість переглядів: 15

27 березня 2024 року відбувся семінар-нарада з питань організації харчування у закладах освіти Ізяславської міської ради. У заході взяли участь Олег ГУРСЬКИЙ - начальник відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради, Юрій ВОЛЕНЮК - заступник начальника відділу безпечності та якості харчових продуктів Шепетівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області та головні  спеціалісти Людмила ГАПОНЮК, Світлана ГОЛОВАТЮК, Олексій ГУБЕРНАТОР, Наталія МІТІТЮК.

Семінар-нараду організовано для керівників закладів освіти, відповідальних осіб за організацію харчування у закладах освіти, медичних сестер, кухарів.

Під час наради розглядалися питання щодо організації якісного, безпечного, збалансованого харчування, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

Також, фахівці Держпродспоживслужби ще раз нагадали учасникам про необхідність виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»; надали роз’яснення щодо основних аспектів, які варто враховувати під час складання угод на постачання продуктів харчування і в ході проведення оцінки постачальників, складання меню; наголосили на важливості ведення журналів підрахунку норм харчування, гігієнічних вимогах до харчоблоків .

Було розглянуто питання впровадження та виконання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), особливостей практичного застосування програм-передумов.

Обговорили проблемні питання щодо матеріально-технічного стану закладів загальної середньої та дошкільної освіти, необхідності оновлення харчоблоків та закупки нового технологічного обладнання.



« повернутися

Вхід для адміністратора