A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради

Громадське обговорення Перспективного плану модернізації та оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Ізяславської міської ради на 2024-2027 роки

Дата: 04.04.2024 16:40
Кількість переглядів: 62

Найменування організатора громадського обговорення

Ізяславська міська рада.

Мета проведення громадського обговорення

Врахування думки жителів  Ізяславської територіальної громади щодо модернізації та оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Ізяславської міської ради.

Питання, яке виноситься на обговорення

Проєкт Перспективного плану модернізації та оптимізації мережі закладів загальної середньої освіти Ізяславської міської ради на 2024-2027 роки

Нормативне забезпечення

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних  напрямів реалізації державної освітньої політики. На сьогодні в Україні  відбувається активний процес системної трансформації  та модернізації освітньої сфери для забезпечення нової якості освіти на всіх рівнях від дошкільної освіти  – до вищої.

Першим кроком до трансформації   галузі стало прийняття Верховною Радою України Закону України «Про освіту», який окреслює основні принципи функціонування освітньої галузі   та Закону України «Про повну загальну середню освіту», який визначає правові, організаційні та економічні засади функціонування і розвитку системи повної загальної середньої освіти.

Трансформація  мережі закладів  загальної середньої освіти  є дуже важливою реформою, яка стосується інтересів дітей та їх гарантованого права на доступ до якісної освіти. Відповідно до законодавчої бази   вся  система загальної середньої освіти  має бути поділена  на три рівні:

1.  Початкова школа – здобуття початкової освіти (1-4 класи);

2.  Гімназія – здобуття базової середньої освіти (5-9 класи);

3.  Ліцей –  здобуття профільної середньої освіти (10-12  класи).

Це передбачає реформа Нової української школи, яка законодавчо закріплена вищезазначеними  законом «Про освіту» 2017 року та деталізована законом «Про повну загальну середню освіту» 2020 року. Остаточний перехід до нової мережі має відбутися у 2027 році, коли учні «Нової української  школи»  вступатимуть до 10 класу. Варто зазначити, що до 2027 року учні навчатимуться у старшій школі 2 роки (10, 11 класи), а з 2027 року – 3 роки (10, 11, 12 класи).

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (ст. 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

До участі в обговоренні запрошуються всі мешканці Ізяславської міської територіальної громади.  

 

Формат та строк проведення громадського обговорення

Громадське обговорення проводиться у формі письмових та/або електронних консультацій з громадськістю протягом 30 календарних днів з моменту його опублікування.

Проєкт оприлюднено на веб-сайтах Ізяславської міської ради та відділу освіти, молоді та спорту Ізславської міської ради.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника на адресу: 30300, Хмельницька область, Шепетівський  район, м.Ізяслав, вул. Подільська 1 (відділ освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради) та/або на електронну адресу: izyaslav-vo@ukr.net.

 

Анонімні пропозиції та зауваження не реєструються і не розглядаються.

Пропозиції та зауваження, розповсюджені через соціальні мережі, до уваги братися не будуть.

Місцезнаходження організатора громадського обговорення

м. Ізяслав, вул. Грушевського, буд.5.

 

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за громадське обговорення:

Гурський Олег Федорович, начальник відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської міської ради.

Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Звіт за результатами обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Ізяславської міської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 

Додатки 1-8 – https://docs.google.com/document/d/1K8tu48EMcbt8klHemkwuYq5VjUcqnnba/edit?usp=sharing&ouid=101703644259302224221&rtpof=true&sd=true

Додатки 9, 10 –

https://docs.google.com/spreadsheets/d/14eh_yDkEj35YtaDW41oE3WcSQXtbaYcbJ5RCja4r-5Q/edit?usp=sharing


« повернутися

Вхід для адміністратора